De website van de serviceclubs Ieper-Poperinge groepeert serviceclubs en partnerverenigingen die actief zijn in de regio Ieper-Poperinge. Deze clubs hebben gemeenschappelijke doelstellingen zoals: organisatie van activiteiten ten voordele van sociale doelen, projecten ten voordele van de gemeenschap, realisatie van creatieve projecten, zowel in sociale, culturele of ondernemingszin, buiten elk winstoogmerk om.
 


Verlies ze niet - Prof. Peter Adriaenssens
Organisatie: Marnixring Ieper-Westland
Datum: Wo 05/06/2019
Uur: 20:00
Plaats: H.Familie, Eigenheerdstraat 8, Ieper
Activiteit: Verlies ze niet - Prof. Peter Adriaenssens
Flyer: Volledige flyer...
Omschrijving: Geachte serviceclubleden,

“Verlies ze niet” is de titel van de voordracht gegeven door Prof. Adriaenssens, ten voordele van Tejo-Ieper. De avond wordt verzorgd door de Marnixring Ieper- Westland, die haar betrokkenheid bij dit initiatief duidelijk in de verf zet.

“Verlies ze niet! Een pleidooi om anders om te gaan met jongeren” dat is ook de titel van het boek van Ingrid De Jonghe, de oprichter van de Tejo-huizen. We weten allemaal dat heel veel jongeren op zoek zijn in een omgeving die vol prikkels en uitdagingen zit. Het is er niet gemakkelijk om jezelf te zijn in een wereld waarin de eerste zijn, de beste, de snelste, de mooiste zijn, het luidst kunnen roepen, en nog meer primeert.

“Laat ze niet schieten” is de titel van een van de boeken van Prof. Peter Adriaenssens, gerenomeerd kinder- en jeugdpsychiater, deeltijds hoofddocent aan de Katholieke Universiteit Leuven, directeur van het Vertrouwenscentrum kindermishandeling van Vlaams-Brabant en Kliniekhoofd kinderpsychiatrie Universitair Ziekenhuis Leuven (UZ Leuven).

Tejo = therapeuten voor jongeren. Jongeren tussen 10 en 20 jaar kunnen er terecht met hun verhaal. De therapeutische begeleiding is professioneel, anoniem, onmiddellijk, kortdurend, gratis, met of zonder afspraak. Het Tejohuis Ieper vind je in de Boomgaardstraat 17, en is open op maandag van 17 tot 19 u en op woensdag van 13.30u tot 15.30u

Kaarten te verkrijgen bij de leden van de Marnixring Ieper-Westland, en op ieperwestland@gmail.com

Inkom: 10 €
Inkom met receptie: 25 €

Met dank bij voorbaat,
Maarten Honoré
voorzitter Marnixring Ieper-Westland
E-mail: ieperwestland@gmail.com


Terug naar de kalender