De website van de serviceclubs Ieper-Poperinge groepeert serviceclubs en partnerverenigingen die actief zijn in de regio Ieper-Poperinge. Deze clubs hebben gemeenschappelijke doelstellingen zoals: organisatie van activiteiten ten voordele van sociale doelen, projecten ten voordele van de gemeenschap, realisatie van creatieve projecten, zowel in sociale, culturele of ondernemingszin, buiten elk winstoogmerk om.
 


Ik geef je mijn hart - Orgaandonatie
Organisatie: Soroptimist Ieper
Datum: Za 11/02/2012
Uur: 08:00
Plaats: Stadhuis, Ieper
Activiteit: Ik geef je mijn hart - Orgaandonatie
Flyer: Volledige flyer...
Omschrijving: Geachte,

De Soroptimisten organiseren een Sensibiliserings- en Registratie-campagne voor Orgaandonoren!

"Ik geef je mijn hart!"

Je officieel registreren als orgaandonor? De wet over orgaandonatie bestaat sinds 1986 en gaat ervan uit dat elke overledene een mogelijke orgaandonor is, tenzij hij bij leven verzet aantekende.

Maar, je kan ook actief je wil uitdrukken en je laten registreren als "kandidaat donor". In dat geval worden de nabestaanden op pijnlijke momenten niet meer geconfronteerd met de concrete vraag naar donorschap. Nabestaanden weten immers vaak niet wat de wil van de overledene was.

Iedereen kan ooit eens een orgaan nodig hebben: een nier voor een kind, een hart voor je vader, longen voor een muco-patiënt, huidweefsel voor een zwaar verbrand persoon... Als donor kan je tot 8 mensenlevens redden!!!

Inwoner van Ieper, laat je registreren in het stadhuis te Ieper op zaterdag 11/02/2012 van 8 tto 12 uur! Alvast bedankt!

De Soroptimisten willen actief meewerken om het aantal orgaandonoren te vermeerderen in Belgie op relatief korte tijd.

Het is een Nationale actie van Soroptimist International Belgie, met een hoogtepunt op 11 februari 2012, waar ook in het stadhuis van Ieper een groot registratiemoment wordt voorzien.

Het Rode Kruis Ieper en Jan Ypermanziekenhuis verlenen ook hun volwaardige medewerking.

Nog meer info kan je vinden op : www.beldonor.be, www.ikworddonor.be www.fs-foundation.be, https://sites.google.com/site/ikgeefjemijnhart/.

De registratie kan eigenlijk nu al beginnen. Daarvoor dien je enkel het registratieformulier te printen en dan kan je van start gaan. Of je kan nu reeds je naam en rijksregisternummer doorgeven op soropieper@gmail.com, en ondertekenen op 11/02/2012. Ofwel kan je je formulier afgeven aan iemand van de leden of op het stadhuis zelf op 11 februari.

We trachten bij te houden hoeveel mensen er uiteindelijk ingetekend zullen hebben door onze actie, alhoewel dit natuurlijk van ondergeschikt belang is. Sensibilisatie is de hoofdzaak.

Alvast hartelijk dank voor jullie inzet, we hopen een lichtje te zijn voor de vele mensen die wachten op een donor...

Met Soroptimist-groeten,

Jo De Sutter
Secretaresse Soroptimist Ieper 2011-2013
Website: https://sites.google.com/site/ikgeefjemijnhart/


Terug naar de kalender