De website van de serviceclubs Ieper-Poperinge groepeert serviceclubs en partnerverenigingen die actief zijn in de regio Ieper-Poperinge. Deze clubs hebben gemeenschappelijke doelstellingen zoals: organisatie van activiteiten ten voordele van sociale doelen, projecten ten voordele van de gemeenschap, realisatie van creatieve projecten, zowel in sociale, culturele of ondernemingszin, buiten elk winstoogmerk om.
 


Kerstconcert - Zefiro Torna
Organisatie: Westclassic
Datum: Za 16/12/2006
Uur: 20:15
Plaats: Sint-Jacobskerk, Ieper
Activiteit: Kerstconcert - Zefiro Torna
Flyer: Volledige flyer...
Omschrijving: El Noi de la Mare
het feest van Moeder en Kind

"Wat zullen we geven aan de Zoon van de Maagd ( El Noi de la Mare ) ? Wat kunnen we schenken aan de geliefde Maria en haar mooie kind? Een korf vol druiven, olijven, vijgen, zoete honing en een milde kaas." (Trad. Catalaans herderslied)

Het ensemble Zefiro Torna doet er een muzikaal schepje bovenop met een uitgelezen selectie aan West-Europese kerstliederen die een periode van verscheidene eeuwen overspannen. Stijlvolle hymnen, motetten, carols en chansons van anonieme componisten en polyfone meesters uit de middeleeuwen en de renaissance worden gecombineerd met pastorale en volkse liederen uit Engeland, Vlaanderen, Napels, Catalonië en de Provençe. In hun veelheid aan kleuren, uitgevoerd in verscheidene stem/instrument combinaties en afgewisseld met fascinerende improvisatorische passages worden de melodieën ontmanteld van hun eeuwenlange geschiedenis om weer glorieus te kunnen schitteren tijdens het feest van Moeder en Kind.

Het Vlaamse vocaal-instrumentaal ensemble Zefiro Torna ontstond in 1996. Het verwierf internationale faam met zijn multidisciplinaire aanpak. Het ensemble brengt het cultureel erfgoed op een unieke wijze tot leven, vertrekkend vanuit een diep respect voor het verleden. Aan deze historische benadering van de muziek voegt het ensemble zijn eigen creatieve elementen toe. Hun programma's zijn nu eens thematisch, dan weer sterk conceptueel of experimenteel en getuigen steeds van een intense bezieling.

In november 2005 sleepte ‘El Noi de la Mare' de Klara Muziekprijs voor beste Vlaamse cd van 2005 in de wacht. In het mooie decor van de Sint-Jacobskerk is dit concert een niet te missen aanloop naar de stemmige kerstperiode.

Zefiro Torna:

Els Van Laethem, zang
Cécile Kempenaers, zang
Ann Van Laethem , vedel, viola da gamba, lirone
Jowan Merckx , blokfluit, doedelzak, gaita
Frédéric Malempré , percussie
Jurgen De Bruyn, luit, renaissance/barok gitaar, zang, artistieke leiding

Programma:

El Noi de la Mare
het feest van Moeder en Kind

Meer informatie:
www.zefirotorna.be

Tickets: 15,00 eur
Website: http://www.westclassic.be/
E-mail: info@westclassic.be
Telefoon: 057/22.88.10


Terug naar de kalender